Trageți cu arcul la Timișoara!

La Timişoara va avea loc, în premieră, un curs de iniţiere în Kyudo, arta marţială a targerii cu arcul japonez, susţinut chiar de fondatorul mişcării în România, Traian Dascălu, 5 dan Kyudo. Este primul stagiu pe care preşedintele Asociaţiei Române de Kyudo îl organizează în afara dojo-ului din Bucureşti/Măgurele. „După ce, în august anul acesta, Clubul de arte marţiale Sam Sho a lansat activitatea de kyudo şi în afara Bucureştiului, entuziasmul şi dedicaţia celor care urmează Calea Arcului la Timişoara a dus la implicarea preşedintelui însuşi al forului naţional în organizarea, pentru prima dată a unui curs sistematizat de kyudo.

Astfel, Traian Dascălu, practicant kyudo 5 dan, căruia îi aparţine şi meritul de a fi fondat mişcarea românească de kyudo, împreunăcu soţia sa, Constanţa Dascălu, 3 dan, au iniţiat în tainele acestei subtile arte marţiale câteva serii de kyudoka români, de-a lungul ultimilor ani. A venit vremea să-i invităm în Timişoara , spre a da un nou impuls kyudo-ului de la noi.

Calea Arcului, arta marţială a tragerii cu arcul japonez, este urmată şi de către români, şi în fascinanta ţară de origine, Japonia, dar şi aici, acasă. Pentru unii simplă relaxare sportivă, pentru alţii o cale de întărire a trupului, minţii şi spiritului, deopotrivă îmbrăţişat de femei şi bărbaţi, de tineri şi vârstnici, kyudo fascinează prin aceea că, neavând un oponent, practicantul se raportează exclusiv la sine, ridicând toate mantalele de trăsături negative cu care ne procopsim prin viaţă, lăsând în lumină adevărata frumuseţe, aceea a unui caracter demn”, declară Corneliu Nicoară, 1 dan, promotorul kyudo-ului în Timişoara, care îi va seconda pe cei doi profesori la acest curs.
Detalii  despre acest eveniment va poate oferi președintele Clubului Sam-Sho Timișoara, Florin Ianaș la numărul de telefon 0766 494 979.
Simona Donici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *